Kauehi – gasfles vullen

Donderdag 9 februari ’23; vertrek 17h – vrijdag 10 februari ’23; aankomst 8h
Tahanea – Kauehi: 73NM

We willen de gelegenheid niet laten voorbij gaan om nog een keer in de pas te snorkelen. Donkere wolken en regen zijn een spelbreker. Pijnlijk striemende regen spoelt onze snorkelkleren.
Vela Dare vaart eerst door de pas en de Sunshine volgt. We hebben een goed vaart. De golven zijn rustiger als we in de bescherming van het atol Raraka varen. We zijn te snel. Het bijliggen brengt geen rust. Met het eerste daglicht varen we de pas van het atol Kauehi binnen. Het atol is 23km lang en 17km breed. Het dorp Tearavero ligt 8NM noordelijker. Er zijn verschillende meerboeien vrij. Welkomstregenboog.
Een smalle oude pier leidt naar de kerk. In het dorp wonen minder dan 300 mensen. De elektriciteit wordt voorzien door een brommende generator. Grote zwarte regenwatertonnen staan naast de meest woningen. De juf van het schooltje woont op een zeilboot.
Er worden geen parels meer gekweekt. De drijvers om parels te kweken hangen aan de bomen. Op het strand vind ik enkele parelmoerschelpen.  Er is één supermarkt open. Via koppelstukken decanteren we gas van een lokale gasfles in onze plastieken gasfles. Dit neemt verschillende uren in beslag.
Gelukkig voor ons heeft een man uit Ua Huka groene vingers. We kopen er 2 grote meloenen, 4 kleine papaja’s, salade en paksoi. Van de gedeelde grote komkommer, die er niet uitziet als komkommer, maak ik soep.
Het internet ligt al weken plat. Alleen bij de snackbar is er wifi. Druppelsgewijs kunnen we enkele e-mails lezen.  Met Valentijn is dat zelf niet mogelijk. Wel krijgen Magali en ik een boeketje gebonden bloemen.

Sunset met sy sunshine

Dank je Magali voor de foto’s

Geef een respons

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Velden met eenmoeten ingevuld worden.