Eén week op Zee

Verleden week, net één week geleden zijn we begonnen aan de grootste overtocht die we al gemaakt hebben. De overtocht naar Frans Polynesië. Vanaf Panama is dit 4000NM of ruwweg 7410km. Aan een gemiddelde van 5kts zullen we hierover 33 dagen doen zonder ergens aan land te gaan. De langste tijd ooit! We vertrokken op maandag 01/02/2021 om 16h00 LT (21:00 UTC) vanuit Vista Mar Marina onder luid getoeter van SY MACH3. Het is tot nu een voorspoedige reis geworden met veel goede wind en stroming mee vanuit Panama. Na 3 dagen was deze wind op en zijn we west gaan varen richting Galapagos. Net nu, na één week varen we in de wateren van de Galapagos. We gaan niet stoppen hier maar varen direct door naar Huku Hiva in de Markiezen. Van de Frans Polynesische overheid hebben we toestemming gekregen om hier te landen in Frans Polynesië. Een uitzondering in deze Covid-19 tijden. We hebben dus nog enkele weken te gaan. Voor de trouwe volgers en mensen die comments schrijven, jullie commentaren zullen pas verschijnen als we toegekomen zijn en over internet beschikken. Ja, er gaat niks meer zonder internet, alleen deze post zonder foto’s versturen we via Iridiumtelefoon. “Hasta la próxima” of moet het nu “Jusqu’á la prochain fois”

Geef een respons

Je email adres wordt niet gepubliceerd.