Twee weken op zee

De dagen rijgen zich aan elkaar, toch is er geen verveling. Alle dagen zijn mooi gevuld met navigeren, zeilen, eten maken en opeten, lezen, films bekijken, slapen enz.… In deze tweede week zijn we voorbij de Galapagos eilanden gevaren. Het weer was zeer wisselvallig en nat wat extra aandacht en werk meebracht. De weersbestanden (GRIB) gaven niet wat we kregen, dit samen met een sterke stroming uit het zuiden maakte dat we heel anders moesten navigeren als gepland. Op dag 10 waren we ruim voorbij de Galapagos eilanden maar de sterke stroming verhinderde om echt naar het zuiden te varen. Er waren mooie momenten, Champagne zeilen, maar deze duurde nooit langer dan enkele uren. Nu na twee weken hebben we nog fruit voor een paar dagen, groentjes als witte kool, rodekool, Chinees kool, ajuinen, aardappelen, zijn er ook nog Deze nacht zijn we de evenaar overgestoken, Neptunus heeft zich niet laten zien. Deze man zal ook moeten slapen. Wij waren wel wakker en hebben een klein flesje CAVA gedronken als beloning. Ook vandaag merken we verandering in de stroming, een halve knoop mee. Als nu nog de wind wil krimpen naar het oosten dan zitten we op de snelweg naar de Markiezen. Iedereen bedankt voor het sturen van de leuke berichtjes. Zo voelen we dat we niet alleen zijn op deze mooie planeet. Tot de volgende post vanop de grote oceaan.

Geef een respons

Je email adres wordt niet gepubliceerd.