Yacht Club Tahiti – zeilplezier

We hebben genoten van de Tuamotus atollen. De Gambier eilanden lagen niet in ons bereik. Het wordt tijd om terug naar het westen te varen, naar de Genootschapseilanden (Archipel de LA SOCIÉTÉ). De uitzonderlijk westenwind houdt ons langer in Fakarava dan gepland.

 

Maandag 13 maart ’23; vertrek 11h30 – woensdag 15 maart ’23; aankomst 17h50
FAKARAVA Rotorava – TAHITI Arue: 251NM

Herinneringen aan de zware overtocht in augustus met Yorrit, laat ons lang wachten voor een goed weervenster. De eerste dag is het een goede zeildag. De tweede dag krijgen we veel regenbuien met harde wind (squall’s). De laatste 7 uren moet de motor aan, er geen wind meer. Door een noordelijke deining is ankeren bij Point Venus geen optie. We dreigen te laat te komen om voor zonsondergang bij de ‘Airport Anchorage’ te zijn. Gelukkig kunnen we bij Yacht Club Tahiti een meerboei oppikken. Yacht Club Tahiti is het mekka voor zeilers. Van jong tot oud, van klein tot groot kunnen hier het zeilplezier ontdekken. In optimistjes krijgen kinderen hun eerste zeillessen. Met hobby Cats scheren jongeren langs de Sunshine.
Op het eilandje is een grote Vaa’a club. Deze traditionele kano’s, wel tot 6 man/vrouw sterk, trainen in de namiddag. Er zijn ook Vaa’a met een zeil.
De boeggolven van de vele motorboten laat de Sunshine schommelen.
Wat een luxe, zoetwater op de steiger, een wasmachine, een echte douche, een restaurant en op wandelafstand een Carrefour. Ik maak ananasconfituur en mangochutney.
Aan de ene kant hebben we de oceaan met het beschermend rif en aan de andere kant de groene bergen. In de bergflank zien we een groot gebouw met kleine hokjes. Het is het chinees kerkhof. Toch niet volledig geïntegreerd?
We nemen de bus tot Papeete, ongeveer 4km. Nautisport is het hoofddoel. In de buurt vinden we het product om de watermaker te perseveren.