Phaéton bay – Taravaro TAHITI

Maandag 21 november 2022; vertrek 9h – aankomst 16h
Moorea – Maraa bay TAHITI: 29NM

Kristalhelder is het water, heel uitnodigend om te snorkelen. Ik had graag gebleven, maar de kapiteins wil is wet. Na een “vaar-wel” koffie met Tom en Katrine wordt het anker opgehaald. We zullen hun gezelschap missen. De wind is variabel, de zeilvoering moeilijk te volgen. Tussen de twee eilanden zijn de golven vervelend en we krijgen de wind op de neus. Na de pas is het water vlak. De baai van Maraa is  groot en vrij diep om makkelijk en goed te ankeren.
De zonsondergang is prachtig!

 

Woensdag 23 november 2022; vertrek 6h – aankomst 12h
Maraa bay – Phaéton bay: 19NM

We varen de pas uit. Via het buitenrif nemen we de pas naar Port Phaéton. Deze baai is gelegen tussen groot en klein Tahiti. Veel boten, van allerlei pluimage, met verschillende kleuren, verlaten of niet, vinden hier bescherming tegen overheersende winden. Dit wrak is nog bewoond.
De baai is ook een oefenterrein voor de OPTIMISTJES.
Het rustig water geeft een goede gelegenheid om de ritssluiting van de bimini terug te stikken en van een groot tricot laken, kussenovertrekken te maken.

Met hevige regenbuien laat de rivier een bruinspoor van sediment na in de baai.

In Taravaro zijn er grote supermarkten, tankstations en een wasserette. Hoewel er in Tahiti iti veel groenteboeren zijn is het aanbod in de supermarkten bedroevend.