Moorea toer

Regen verhindert de Halloween party op het strand. De weervoorspellingen geven tot 40kts wind. De omringend boten en wij ruimen alles dat de wind vangt, zoals bimini en zonnetenten, op. Hopelijk houden de ankers.
Geen krachtige wind maar bakken regen krijgen we te verduren. Door de wind en stroming gaan de boten alle kanten op. We voelen ons opgesloten. Maken mangochutney, haken, bakken brood, lezen, computeren…
De volledige maaneclips is te zien in de heldere nacht van maandag 7 november.

Woensdag zou er een goed weervenster zijn om naar de Tuamotus archipel te zeilen. We maken alles klaar voor vertrek. Bij de opvolging elke 6uur van de voorspellingen vermindert de wind. Na een slapeloze nacht besluiten we om niet te vertrekken. We troosten ons door te gaan lunchen in het hoger gelegen ‘Topicale Garden’ met een prachtig zicht.
Bij de dinghy kade ontmoeten we voor de eerste keer Magali en Willi van de Zwitserse SY Vela Dare. De volgende dag stappen we samen naar ‘Usine de jus de fruits’. Ananassen worden er verwerkt en op het einde van de lijn is het sap in tetrabrikken. De mannen vinden de gedestilleerde producten interessanter.
Tijdens de Covid periode waren Magali en Willi in Equator. Samen met de marina hebben ze voor de minderbedeelde een soepkeuken opgestart. Een mooi verhaal van verbondenheid. Techniek is het favoriete onderwerp van de mannen. Ik bewonder de mooie aquarellen van Magali.
Het ‘Ecomusée TE FARE NATURA’ is gelegen in het begin van de Opunohu vallei. Het origineel idee komt van de CRIOBE – onderzoekers. Het heeft tot doel om de wetenschappelijke en culturele kennis over de Polynesische natuurlijke omgeving over te dragen aan het grote publiek. Op de geprojecteerde beelden kunnen we walvissen zien.
Verder in de vallei komen we voorbij het ‘Lucée Agricole’ en weiden met koeien en paarden. Bij de ananasvelden keren we terug.
Maandag 14 november, een uitzonderlijk zonnige dag, huren we een auto om de 60 km toer rondom Moorea te doen. ‘LE BELVEDERE’ in het hart van Moorea, geeft een uitzicht de berg Rotui (899m) en de 2 diepe baaien.
MARAE’ platformen van oude stenen, zijn door het bos geïntegreerd. De grootte verschilt naar de belangrijkheid van de persoon. Het is nu een heilige plaats voor muggen.
Lunchen doen we aan de waterkant tegenover het hospitaal. Niet ver hiervandaan vertrekt de wandeling ‘La cascade de la Vaioro’. Langs het riviertje door het woud slingert het mooie pad. We hebben de grote waterval voor ons alleen. Zittend op een grote rotsblok kunnen we het natuurfenomeen aanschouwen.

Een smoothie aan de voet van Magic Moutain is een ideale afsluiter van een superdag.
Dan is er “tot ziens” apéro op SY Vela Dare. Ze vertrekken naar Papeete Marina.
In Maharepa kunnen we onze lakens laten wassen. Het is aan de andere kant van Cooks Bay, met onze dinghy ongeveer 45 min varen. Er is een elektriciteit panne en kunnen de was pas vrijdagnamiddag komen ophalen. De hemelsluizen staan vrijdag de hele dag open. Het wordt een klets, klets natte rit.
Een blij weerzien met Katarine en Tom. Ze hebben gemende gevoelens bij hun snel verkoop van hun boot SY Santosa.

2 reacties op “Moorea toer

 1. Geplaatst door Josette en Guido op  

  Hallokes,
  weer heel mooi verhaal met mooie foto’s van gelukkige mensen en van de prachtige natuur en projecten etc.
  Wij genieten mee!
  Hier is het nu kouder geworden en wisselvallig en wij zitten allebei opgescheept met een kanjer van een verkoudheid!
  Heel dikke knuffels van ons allebei!
  Guido en Josette xxx

 2. Geplaatst door Wim & Sigrid op  

  Het regent dus niet alleen hier 😉
  Daarom is het ook zo groen en is er een prachtige natuur
  Veel plezier!

Reacties zijn afgesloten.