Vijf weken op zee

We zijn er bijna… Maar nog niet helemaal. De wind werkt niet echt mee. Deze week was er eentje van weinig wind en dus ook weinig afstand afgelegd. Wel hebben we weer dolfijnen en Piloot walvissen rond de boot gehad, zeker wel honderd, zo veel! Het oceaan water is erg warm geworden 30,5°C. Dit hebben we nog nooit meegemaakt. “La Ninja”. We telden de dagen af, en nu de uren wanneer we eindelijk de baai van Taiohae op Nuku Hiva kunnen in varen. Het is genoeg geweest. Alhoewel de groentjes nog niet op zijn. Een tiental uien, een kalabas en een kwart rodekool blijven nog te consumeren. En we hebben ook nog verschillende bokalen met klaargemaakte groentjes in de aanbieding. Honger gaan we zeker niet moeten hebben. Gisteren hebben we aan DPAM gemeld dat we nog 48 uur hebben te gaan voor aan komst en dat iedereen aan boord gezond is. Dat moet nu zo door COVID19. Op de radio hoorden we dat men volop bezig is met het vaccineren in Tahiti. Benieuwd wat ze tegen ons gaan zeggen. Zo, onze volgende post zal dus vanop Nuku Hiva zijn en voor een laatste keer groetjes vanop de grote oceaan.

5 reacties op “Vijf weken op zee

 1. Geplaatst door Alex op  

  Nog eventjes, de beloning zal de lange oversteek verzachten. Er staan jullie schitterende weken te wachten. Grt Alex.

 2. Geplaatst door Josette en Guido op  

  Fijn dat alles OK is! En wat een ervaring met die dolfijnen en walvissen en zo een warm water zeg!!!
  Tot hoors!
  Guido en Josette

 3. Geplaatst door PeterG op  

  Hallo Moeke en Fons,

  Weeral een prachtig verhaal. Wij zijn benieuwd naar de foto’s. Een goede aankomst en tot binnenkort.

 4. Geplaatst door Jan & Gerda op  

  Proficiat ! jullie zijn er bijna. Vele groetjes van Jan & Gerda

 5. Geplaatst door She Twins Liesbeth op  

  Dat klinkt allemaal heel mooi. Liever te weinig wind dan te veel. Allé, zo denk ik er toch over.
  Nog genoeg te eten, maar misschien toch een paar kilootjes afgevallen? Of hadden jullie ook veel snoeperij mee?

Geef een respons

Je email adres wordt niet gepubliceerd.