Drie weken op zee

Het bootje dobberde rustig verder op de Grote Oceaan… We zijn reeds drie weken op zee en het leven gaat rustig zijn gang. Soms komen gedachten naar boven, hoe zou het zijn in de bewoonde wereld, hoe evalueert COVID 19. Allemaal dingen waarop we zullen moeten wachten tot we terug aan land kunnen in Huku Niva. Het weer is licht, zeer licht. Dit betekend geen grote dag afstanden en klapperende zeilen. De wind is gekrompen naar het oosten. Hierbij zouden we vlak voor de wind moeten gaan zeilen maar 8 kts wind geeft dan ook geen vooruitgang. Dan maar afzeilen met een back-stay windje, langzaam naar het zuidwesten. Deze week hadden we een hoogtepunt. Vlak voor zonsondergang, tijdens een windstilte waar we lagen te dobberen op de golven kwam een familie walvissen ons bezoeken. Een fantastische belevenis hoe deze imposante dieren zo gracieus door het water bewegen. Ook wel bangelijk een dier zo groot als je boot langs je te zien zwemmen. Verder is er zeer weinig leven te bespeuren, soms een verdwaald albatros die een kijkje komt nemen of vliegende vissen die opvliegen als we hun naderen. Even na 21:00 UTC plaatsen we onze positie op het internet en halen we nieuwe berichten binnen. Altijd spannend, wie heeft er nu wat gestuurd. Zo gaat die ene dag over in een andere. Tot de volgende post vanop de grote oceaan.

7 reacties op “Drie weken op zee

 1. Geplaatst door Neusa Duarte op  

  We are so glad you have safely arrived. Did you take any picture of the wales?
  Miss you two so much.
  Lots of love from Leva Vento

 2. Geplaatst door Freddy en Anny Cleenders Blommen op  

  Hallo Rita en Fons,
  Nu we zelf , door covid, nog niet op vakantie mogen, doet het ons plezier jullie grote avontuur te kunnen volgen. Dagelijks kijken we uit naar jullie vorderingen op die grote oceaan. We wensen jullie beide nog een behouden vaart, en kijken alweer uit naar het volgend verslag van jullie avontuur.
  Anny en Freddy Cleenders Blommen

 3. Geplaatst door Jos Theunissen op  

  Rita en Fons, wat een unieke belevenis. Zo lang geen land, enkel water, wind en jullie op de Sunshine.
  Die ontmoeting met de walvissen zal wel onvergetelijk zijn. Kunnen jullie vissen onderweg?
  Hopelijk zijn de weersomstandigheden wat verbeterd zodat jullie je reisschema kunnen behouden.
  Groetjes uit Dessel.

  Jos & Lief

 4. Geplaatst door Josette en Guido op  

  Hallo,
  walvissen, vliegende vissen, albatrossen …wat een ervaringen! Wij kunnen daar alleen maar naar kijken op TV. Jullie maken dit live mee!
  Hier deze week prachtig weer gehad! Vandaag bijna 20 graden en dat in februari! wij doen niks dan wandelen, wandelen, wandelen…
  Het zal nog wel wat duren vooraleer de vaccins beschikbaar zijn voor onze groep. Maar hoop doet leven!
  Wij wensen jullie nog veel zeilplezier!
  Veel liefs,
  Guido en Josette

 5. Geplaatst door Van Campfort Lief op  

  Wat heerlijk om die walvissen van zo kort bij te ontmoeten.Jullie doen dat goed Fons en Rita.
  3 weken al ,over de helft dus ,jullie zullen wel zeilbenen kweken.Veel zeilers dromen van zulke oversteken,maar jullie doen het.
  Heel knap hoor .grt Lief Jos

 6. Geplaatst door Marc op  

  Ahoi
  Seacruisers ! alles ok hier.
  We zullen ee beetje blazen voor wind in de zeilen..
  Beste groetjes X
  Marc en José

 7. Geplaatst door Luc en Carine op  

  Ook spannend voor ons om te volgen. Geniet met volle teugen van de prachtige natuur zoals die walvissen. Wind neemt deze avond op 23 Feb toe en je zal goed zeilweer hebben de komende drie dagen. Afstand maken dan maar zodat de patatjes niet op geraken.

Reacties zijn afgesloten.